– ja kirkastat, mitä haluat elämältä!

Milloin olet viimeksi pysähtynyt miettimään, mitä oikeastaan haluat elämältä? Jos olet kuten useimmat, niin siitä on todennäköisesti vierähtänyt tovi jo toinenkin. Vai kuittaatko asian toteamalla ”no tottakai mä tiedän mitä haluan!”, mutta jos pyydän sua luettelemaan kymmenen asiaa, niin hiljenet?

Yllättyisit, jos tietäisit, kuinka moni ei osaa sanoa oikeastaan mitään, kun kysyn ”Mitä sä haluat elämältä?” Hyvin tyypillinen ensimmäinen vastaus on ”no lottovoittoa.” Aarrekarttaakin kehotetaan tekemään mielessä se ajatus, että mitä tekisit, jos sulla olisi kaikki se raha käytettävissäsi.

Mun mielestä aarrekartta on kuitenkin niin paljon muutakin kuin maallisia juttuja tai kuluttamista, joten mä neuvon sua nyt hieman eri tavalla.

Mikä ihmeen aarrekartta?

Aarrekartta on erinomainen työkalu kirkastamaan, mitä SÄ haluat sun elämältä. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja aarrekartan sijaan oot saattanut kuulla unelmakartasta tai vision boardista. Olipa nimi mikä hyvänsä, aarrekartta ei ole mitään hölynpölyä, vaan tavoitekarttoja käytetään laajasti maailmalla ja kartta löytyy monen menestyneenkin henkilön tarinasta.

Meidän alitajunta käsittelee asioita paremmin kuvina. Kun sun unelmat piirtyy yksityiskohtaisesti aarrekarttaan kuvina ja teksteinä, ne piirtyy myös sun alitajuntaan. Silloin sun alitajunnalla on mahdollisuus tehdä valintoja päivittäin sen mukaan, mihin sä olet menossa.
Siitä tulee myös kartta -nimitys; jos haluat paikasta A paikkaan B, sulla tarvii olla kartta tai tarkka tieto mielessäsi siitä, mistä risteyksestä kääntyä tai ylipäätään, mihin suuntaan lähteä!

Aarrekartan tekoon tarvitset:

  • mieluisan värisen ison kartongin
  • liimaa ja sakset
  • reilusti erilaisia aikakauslehtiä
  • muutaman tunnin rauhallista aikaa
  • uskalluksen unelmoida

Ihmeiden aamu

Ennen kuin aloitat leikkelemään lehtiä, istu alas hetkeksi ja sulje silmäsi.
Hengitä muutama kerta syvään sisään ja ulos, ja rauhoitu tähän hetkeen. Kuvittele nyt, että heräät aamulla ja yön aikana on tapahtunut ihme. Ihmeen seurauksena elämäsi on juuri sellaista, kuin olet aina halunnut.

Millaista sun elämä on? Millaisessa sängyssä, huoneessa, kodissa heräät? Miten nouset uuteen päivään? Miltä susta tuntuu, mitä ajattelet?
Keitä ihmisiä sun elämään kuuluu? Mitä teet heidän kanssaan?
Millaisessa kodissa asut, millaista työtä teet tai mistä sun päivät täyttyy? Millainen sä olet? Miten pukeudut, mitä ajattelet, mitä tunnet?
Millaisia tunteita sun elämä ja siinä olevat asiat ja ihmiset sussa herättää?

Maalaa mahdollisimman tarkka kuvaus sielusi silmin. Fiilistele, tunne, haista ja maista sun unelmien elämää.

Nyt olet valmis avaamaan ensimmäisen lehden. Selaile lehtiä ja ota talteen sellaisia kuvia ja tekstejä, jotka herättävät sussa hyviä fiiliksiä ja jotka jollain tavalla kuvaavat sun ihmeiden yön jälkeistä elämää.

Tärkein sääntö aarrekartan teossa:
Tää on SUN kartta. SUN elämä.
Sulla on lupa laittaa karttaan ihan mitä tahansa.
Sulla on lupa unelmoida Ferrarista ja sulla on lupa unelmoida keltaisista hai-saappaista. Sulla on lupa unelmoida timanteista, ja sulla on lupa unelmoida hyvästä ja onnellisesta arjesta.
Ei ole olemassa oikeaa tai väärää, ei ole olemassa mitään sääntöä joka sanoo, mitä aarrekartassa voi olla.
Mutta sä tuskin haluat tilata elämääsi mitään negatiivista, synkkää tai ikävää, joten huolehdi siitä, että kuvat ja tekstit herättää sussa onnellisia tunteita.

Muutama vinkki kartan tekoon

Universumi on huumorintajuinen ja tarkka. Joten ole tarkkana, mitä aarrekarttaan laitat ja millainen merkitys niistä kuvista tai teksteistä nousee. Eräs nainen halusi matkustella enemmän ja laittoi karttaansa kuvan näkymästä, jossa lentokoneet nousevat ja laskevat. Hän sai työpaikan lentokentältä ja päätyi katselemaan ikkunasta lentokoneita.

Itse olen tilannut aarrekartoilla useammankin auton elämääni. Yksi niistä on jäänyt erityisesti mieleeni. Meillä ei tuolloin ollut autoa käytössä ollenkaan ja olin saanut työpaikan, jonka työmatkoihin tarvitsisin autoa. Valitsin kuvan viininpunaisesta autosta, jonka ratin takana istui hymyilevä nainen ja avoimen ikkunan vieressä seisoi tyttö. Kuvassa oli auringonpaistetta ja hyvä tunnelma. Kun hankinta oli ajankohtainen, kirjoitin kuvan päälle post-it -lapun, jossa luki: ”Autoni on erinomaisessa kunnossa ja turvallinen ja maksaa xx euroa.”

Kävimme katsomassa kahta samanmerkkistä autoa. Ensimmäinen oli aivan pommi mutta toista autoa oli pidetty kuin kukkaa kämmenellä, siihen oli tehty kaikki isot remontit ja lisätty erikoisvarusteluita.
Hinta oli yhden euron alle tuohon post-it -lappuun kirjoittamani summan.
Vasta jälkeenpäin tajusin, että auto oli täsmälleen saman värinen kuin aarrekartan kuvassa ja sen etuvalot olivat saman malliset.

Joten ole tarkkana. Jos haluat valkoisen auton, etsi kuva valkoisesta autosta. Jos haluat matkustaa, valitse kuvia matkakohteista ja niihin liittyviä tekstejä ajatusta tukemaan. Älä laita aarrekarttaasi kuvaa rahasta, vaan laita asioita, joita rahalla hankkisit. Kymmenet aarrekarttakursseillani olleiden tarinat puhuvat tämän puolesta – rahaa ei todellakaan aina tarvita aarrekartan asioiden ilmaantumiseen!

Mitäs sitten?

Nyt kun kartta on valmis, suosittelen ripustamaan sen sellaiseen paikkaan, josta näet sen joka päivä. Katsele ja fiilistele karttaa, tunne miltä tuntuu, kun kartan asiat toteutuvat. Keskity sitten iloon ja hyviin asioihin, pysy hyvissä energioissa. Älä tuijota karttaa kiukkuisena siitä, ettei asiat ole vielä toteutuneet. Älä mieti, miten nuo asiat ja ihmiset ja tapahtumat sun elämääsi tulevat, miten tai milloin ei ole sun tehtäväsi.

Ajattele aarrekarttaa nettitilauksena. Olet tehnyt nyt tilauksen universumin nettikaupasta elämääsi haluamista asioista, ja toimitus on matkalla. Ethän nettikaupassakaan asioituasi tarkista myyjältä päivittäin, onko se jo pakattu ja onko se jo postissa ja onko se varmasti tulossa?
Et tee niin, koska luotat siihen, että kun tilaus on tehty, niin tilaamasi asia on pian osa todellisuuttasi.

Mutta muista, että sun täytyy ensin tietää, MITÄ ne unelmat on.
Aarrekartan avuksi voit ottaa mun Enemmän iloa elämään -oppaan, josta löydät toisen yksinkertaisen ja tehokkaan harjoituksen kirkastamaan elämäsi tavoitteita. Saat ladattua maksuttoman oppaan alla olevalla lomakkeella.

Toivon, että kaikki unelmasi toteutuvat!
<3, Jenni

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *